Tarina

Suomalaista korumuotoilua

yrityksestä

Nina Kaartinen perusti yrityksen vuonna 2017, opiskellessaan ensimmäistä vuotta koru- ja jalometallimuotoilijaksi. Nina oli suunnitellut printtejä siskonsa Vietto-merkille  ja halusi alkaa luomaan omaa korumallistoa, jossa näkyisi piirrosmaisuus ja herkkä viiva.

Olin haaveillut yrittäjyydestä jo teininä. Silloin tosin haaveena oli perustaa kahvila ja sitten levykauppa ja sitten baari. Milloin mitäkin. Vuosien kuluessa haaveet muuttuivat, mutta ajatus yrittäjyydestä pysyi. Sitten vaan päätin, että loppuu tämä haaveiden hilloaminen ja päätin alkaa tehdä asioiden eteen jotain. Ja se kannatti.

Inspiraatio suunnitteluun löytyy usein luonnosta ja ohi kiitävistä hetkistä. Rakastan piirtää ja piirränkin usein päiväkirjamaisesti arjen tapahtumia ylös. Piirroksissa pystyn palaamaan ajassa takaisin hetkeen, josta piirros kertoo. Näitä piirroksia muokkaamalla suunnittelen korujani. Jokaisessa korussa on siis pieni tarina taustalla.

Vaikka ihmiset näkevät niissä yleensä jotain aivan muuta mitä itse olen ajatellut. On hauskaa kuulla ihmisten näkemyksiä koruista.

Minua kiehtoo ajatus siitä, että voin tuoda jonkun arkeen pienen pilkahduksen iloa.

Korut ilmentävät ja vahvistavat käyttäjänsä persoonallisuutta. Parhaimmillaan ne tuovat supervoimaa arjen keskelle.

Nina Kaartinen

Nina Kaartinen on graafinen suunnittelija ja haaveilija, joka rakastaa tarinoita ja pitkiä kahvihetkiä ystävien kanssa.

Minulla on ikkunan edessä iso puinen työpöytä, jonka ääressä suunnittelen niin graafisia ilmeitä kuin korujakin. Tänään ikkunaan on jäätynyt pieniä pisaroita, kuin jäähelmiä, jotka heijastavat pehmeää kevään valoa. Vähitellen ne muuttuvat vesinoroiksi ja kuvioivat huurteisen ikkunan kauniiksi maalaukseksi. Pian hetki on jo ohi ja maisema jälleen eri näköinen. Joskus luonto näyttää kauneutensa keskellä arkea, ilman että täytyy erityisesti lähteä minnekään. Pitää vain pysähtyä hetkeksi ja huomata se.

Inspiroidun usein luonnon monimuotoisuudesta ja arjen pienistä hetkistä. Piirrän ja kirjoitan hetkiä päiväkirjamaisesti ylös, jotta voin myöhemmin palata sen hetken kauneuteen. Näistä hetkistä syntyvät myös korut.

“Täysiä saakeli”

Nina Kaartinen